Estetik görüntüsü ile görsel şölen yaratan çelik minareler, cami ve dini yapılara modern bir görüntü katarken aynı zamanda dayanıklı yapılarıyla ön plana çıkmaktadırlar. Son zamanlarda türeyen çelik minare firmaları arasından güvenilir olanı seçmek oldukça zorlaşmıştır. Güvenilir çelik minare arayışındaysanız en doğru adrestesiniz.
Edirne Valisi Ekrem Canalp'in Lalapaşa ilçesi Saksağan köyünü ziyaretinde vatandaşların talebi üzerine verdiği talimatla köy camisine 70 yıl sonra minare yaptırılması, köylüleri memnun etti.
Camilerimizin son zamanda kullanımı yaygın olan minare modelinde çelik minareler veya son teknolojilerle üretilen cami halısı modellerine ya da camilerimizin iç güzelliğine güzellik kazandıran duvarlarla bir bütün duran duvar süslemeleriyle her köşesi titizlikle hazırlanmaktadır.
Çelik minare modelleri nin ana gövdesini yani iskeletini oluşturan parçalar günümüz teknolojisi ile çok kolay ve hızlı bir şekilde üretilebilmektedirler.
Hürriyetimizin kapısı, istiklalimizin simgesi ve ibadet dergahımız olan camiler İslam dini ve Türk toplumları için geçmişte olduğu gibi bugünde son derece kıymetlidir.
Tarihte minarecilik inşası özel bir yer tutmuştur. Müslüman toplumlardan birçok minare ustaları yetişmiştir. Teknolojinin gelişmesi ve artan imkanlar minare inşasını çağımızda çok daha kolay kılmıştır.
Ülkemizin olmazsa olmazlarından olan minareler tarih boyunca kullanılmıştır. Minarelerin boyları yanında bulunduğu camiye göre değişiklik gösterirken ülkemizde kullanımı hala devam eden minareler şu zamanda çelik minare olarak kullanılmaktadır.
Minareler, Müslüman alemine ezanı duyurmak, ezanı tüm ülkeye yaymak ve seslenmek için kullanılan yapılardır. Camilerden ayrı veya camilerle bitişik olmak üzere iki şekilde inşa edilir.
Deprem gibi felaketlere dahi dayanıklı olan çelik minarelerin farklı model ve renklerde imal edilebilmesi de ayrıca bir değer olarak karşımıza çıkıyor.
Ezan sesleri yurdumuzun ve dünyamızın dört bir yanında yer alan camilerimizin minarelerinden yükselir. Geçmişte ahşap, taş, tuğla ve betonarmeden yapılan minareler günümüzde ise çelik malzemelerden inşa edilir.
Türk tarihinde minare kültürü ve örnekleri Selçuklular dönemine kadar uzanır. Minareler ezan okuma amaçlarının yanı sıra tarihsel boyutta camilerimize kimlik kazandırmışlardır.
Camilerimiz İslam dinine mensup her Müslüman için önemli bir yer tutar. Camilerimizin iç ve dışına bakıldığında her noktasında ayrı bir ihtişamın var olduğunu görebiliriz. Camilerimizi bir bütün olarak göz önünde bulundurduğumuzda ise kuşkusuz en ihtişamlı unsurlarından biri minareleridir.
Bu yazımızda sizlere çelik minare çeşitleri hakkında bilgiler vereceğiz. Ancak öncesinde minare nedir? Bu sorununun yanıtını verelim ve minarelerin ibadet mekanlarımızdaki yerinden bahsedelim.
Çelik minare malzemeleri üretildikleri bölgeden kolayca minare inşasının gerçekleşeceği alana nakliye edilebiliyor. Çelik minare firmalarının ellerinde bulundurdukları makine ve teçhizatla her türlü araziye kolayca kurulabiliyorlar.
Çelik yapı tasarımı estetik çelik taşıyıcı yapıların özellikleri ve yararları ve yaratıcılığa açıktır. Çeliğin şekil alma olanağı sınırsız olduğundan, taşıyıcı yapı pek çok türde yapılabilir,
Çelik konstrüksiyonyapılar, ağır çelik ve hafif çelik konstrüksiyon yapılar olarak ikiye ayrılmaktadır. Büyük açıklıklı ve kreynli fabrika binalarını ağır çelik yapılara, prefabrik atölye ve depo yapılarını da hafif çelik konstrüksiyon yapılara örnek verebiliriz.
Çelik konstrüksiyon yapılar çoğunlukla çelik fabrika binaları, çelik sanayi yapıları, uçak hangarları, spor tesisleri, çelik konstrüksiyon hangarlar, çelik konstrüksiyon atölyeler, çelik konstrüksiyon depolar gibidir.